Een Britse man was zo boos dat hij zijn online bestelling niet geleverd kreeg dat hij besloot de verkoper alle werken van Shakespeare op te sturen. In losse sms'jes.

Dat schrijft The Bristol Post.

De 24-jarige Edd Joseph kocht enkele weken geleden op internet voor 80 pond (95 euro) een Playstation 3 met diverse spellen. Hij betaalde wel, maar kreeg de console niet geleverd.

"Ik was zo geïrriteerd dat ik een manier wilde bedenken om meer macht over de situatie te krijgen omdat ik me zo hulpeloos voelde", legt Joseph uit. De man wilde eerst sms'en dat hij het adres van de verkoper had achterhaald, maar besloot uiteindelijk alle werken van Shakespeare op te sturen in losse sms'jes.

Joseph heeft een abonnement met onbeperkt sms'en en ontdekte dat hij tekst van internet kon kopiëren naar sms'jes. Hij kon in één keer een heel boek kopiëren en hoefde slechts één keer op verzenden te drukken. Zijn telefoon verstuurt de tekst vervolgens als losse sms'jes met maximaal 160 tekens per bericht.

Inmiddels heeft de Brit al 22 stukken zoals Hamlet, Macbeth en Othello verstuurd. In totaal kreeg de verkoper 17.424 sms'jes. De overige 15 werken van Shakespeare verwacht Joseph de komende dagen te versturen.