Een inwoner van het Amerikaanse Manhattan die zijn appartement had verhuurd via de website Airbnb, is voor een nare verrassing komen te staan. De huurder bleek de woning voor een seksfeest te gebruiken.

Dat meldt Gawker zondag.

Ari Teman overhandigde de sleutels aan ene David, die zei dat de ruimte gebruikt zou worden door familie die overkwam. Toen Teman ’s avonds nog zijn koffer op kwam halen bij de lobby, hoorde hij David tegen een groep mensen zeggen dat 'het wordt stopgezet'.

Teman vertrouwde het niet, ging terug naar zijn appartement en zag dat zijn meubels en instrumenten overhoop waren gehaald. Ook lagen overal flessen alcohol en zakken condooms.

Kinky flyer

Toen Teman vervolgens het telefoonnummer van David natrok via Google, kwam hij uit bij een tweet uit februari. In die tweet was een kinky flyer toegevoegd met de uitnodiging voor een seksfeest dat in het appartement van David plaats zou vinden.

Geconfronteerd door Teman zei David dat hij zich van geen kwaad bewust was en dat hij niet van plan was om een feest in diens appartement te geven. Teman moest hier niets van hebben en heeft contact opgenomen met Airbnb. Het bedrijf heeft het slot bij hem thuis laten veranderen en vergoedt daarnaast een week aan hotelkosten.

In een reactie aan Gawker laat Airbnb weten: "De persoon die de ruimte huurde, is permanent van onze site verbannen. We hebben de schade aan het appartement vergoed en de komende dagen helpen we hem ook bij zijn verdere behoeften."