Een 32-jarige Britse vrijwilligster stuitte op een zeer giftige Huntsmanspin in haar bagage, nadat ze was teruggekeerd van een tweeweekse werktrip in de jungle van Kameroen.

Nora Serret ontdekte de spin toen ze haar rugzak opende op het kantoor van Rainforest Foundation in Camden, Londen. De uit de kluiten gewassen spin, die bekend staat om het jagen op vleermuizen, droeg ook nog eens een zak met eitjes bij zich. Daaruit kunnen zo'n vierhonderd nieuwe spinnen geboren worden.

"De spin sprong uit mijn slaapmat, maar het lukte me samen met mijn collega's om haar te vangen met een kartonnen doos", vertelt Serret aan Londen Evening Standard.

"Alle benodigdheden lagen gedurende m'n reis achterin de auto en ik denk dat de spin daartussen is gekropen. Het is natuurlijk niet onmogelijk om zo'n dier per ongeluk mee te nemen, kijkend naar de plekken die we hebben bezocht, maar het was alsnog een flinke verrassing!"

Nadat de spin veilig in de doos zat, belde Serret en haar collega's naar de Vereniging voor Zoölogie in Londen om te informeren of er een plekje was voor het beestje.

Donderdagavond werd de spin daar na een gezondheidscheck ondergebracht en gedoopt tot 'Hermione'.