Een Australische man is maandagnacht in zijn eigen tuin verdwaald. Hij werd na twee uur ronddwalen door de politie en een buurman gered.

"Ik weet niet hoe het is gekomen, ik wilde terugkeren naar mijn huis en ineens stond ik in hoog gras", zegt 'Jason' tegen NTNews. Hij kreeg een schuilnaam, omdat hij bang is belachelijk gemaakt te worden.

De Australiër woont sinds kort weer bij zijn ouders in Noonamah, en was daar aan het tv-kijken. Toen zijn hond Mumbles flink begon te blaffen, ging hij een kijkje nemen bij het raam. 

In een reconstructievideo vertelt Jason dat hij dacht dat hij een dingo zag. Voor de zekerheid ging hij daarom kijken of zijn hond geen gevaar liep.

Facebook

Na twee uur ronddwalen belde Jason volgens de nieuwssite het noodnummer, maar zonder succes. "Ondertussen was ik in contact met mijn vrouw op Facebook, maar op een gegeven moment was het toch tijd voor hulp", vertelt Jason.

"De persoon die de telefoon beantwoordde, vond het geen noodgeval en hing weer op." Uiteindelijk kreeg de Australische man iemand anders te pakken en werd er contact gelegd met de politie.

Jason vond dat het geen zin had om nog verder rond te dwalen, dus besloot hij een dutje te doen. Na een uur werd hij gered door de politie en de buurman. "Ik werd wakker door geschreeuw en zag een zaklamp. Ik was zo opgelucht! Wat ben ik toch een idioot."