De Amerikaan Shawn Powers uit Rockdale County is door zijn 3-jarige dochter gered, toen hij een slagaderlijke bloeding had opgelopen. 

Toen haar vader niet meer in staat was de telefoon te bedienen, belde de peuter zelf het alarmnummer. Powers liep zijn wond op door een ongeluk met een hakmes, schrijft USA Today woensdag. 

De nieuwsorganisatie maakte een reconstructievideo van de dappere actie van het kind, waarmee ze het leven van haar vader redde.

Op het moment van het ongeluk was Powers’ vrouw aan het werk en de buren waren niet thuis. De onfortuinlijke Amerikaan viel op de veranda, waar zijn twee dochters op dat moment ook aanwezig waren. Hij probeerde het bloeden te stelpen met zijn linkerhand. Dat maakte bellen onmogelijk. 

Enige optie

De intussen 4-jarige Elisha wist hoe ze moest handelen in een noodsituatie. "Ze was mijn enige optie", vertelt haar vader aan de krant. "Mijn laatste optie, eigenlijk."

De kleuter bleef al die tijd erg kalm, aldus Powers. Het jonge meisje zorgde ervoor dat de ambulance op tijd bij haar gewonde vader arriveerde.