Een Zwitserse leraar is betrapt toen hij tijdens de les naar naakte vrouwen met ontbrekende armen of benen zocht op internet. De docent had de beamer per ongeluk aan laten staan.

Leerlingen van de KV Zürich Business School keken geschokt toe toen ze de docent zagen zoeken naar de sadistische porno en maakten foto’s van het voorval.

Rector René Portenier bevestigt het voorval en heeft de leraar op het matje geroepen. "Ik ben geschokt", vertelt de rector in een interview. "De docent schaamde zich diep. Hij kon geen verklaring geven voor zijn gedrag."

De leraar heeft met de klas gepraat en zich netjes verontschuldigd. “De docent wordt door de studenten gewaardeerd en gerespecteerd en tot nu toe is er niets anders ernstigs voorgevallen”, vertelt de Portenier verder.

Waarschuwing

Daarom is besloten om het voorlopig bij een waarschuwing te houden en mag de leraar les blijven geven.

"Over drie weken bespreken we samen met de studenten of de situatie houdbaar is en bekijken we of hij aangesteld kan blijven", vertelt de rector aan nieuwssite 20 minuten. De man in kwestie is zich ervan bewust dat hij sommige studenten heeft geschokt.