Een slaapwandelende man werd zaterdagnacht voor inbreker aangezien, toen hij slapend op het raam klopte bij de buren van een pension in Leerdam waar hij die nacht logeerde.

Dat meldt het AD dinsdag.

De 41-jarige man werd al slaapwandelend op een dak aangetroffen aan de Bergstraat in Leerdam. Hij vergiste zich toen hij de deur naar een wc wilde openen.

"Omdat ik geen zin had om iedereen wakker te maken besloot ik het dak op te klimmen en door op het raam te kloppen mijn vrouw wakker te maken. Dan kon ze de voordeur voor mij openmaken," aldus de slaapwandelaar in de krant.

De man klopte echter op het verkeerde raam, bij de buren. "Ik had rond 3.00 uur die nacht geluiden gehoord, maar eerst dacht ik dat het dronken jongelui waren," vertelt de buurvrouw. "Voor alle zekerheid keek ik wel even naar buiten en toen zag ik hem op ons dak klimmen. Kort daarop begon hij op de ramen te bonken dus heb ik de politie gebeld."

Trap

De buurman besloot op het dak te klimmen om de slaapwandelaar op te vangen. "Mijn man werkt in de sociale sector en had wel door dat die man in de war was. Hij heeft hem gerustgesteld en nadat ik een trap uit de schuur had gehaald konden ze naar beneden komen," aldus de buurvrouw.

De man is de dag erna zijn excuses gaan aanbieden. "Ik slaapwandel wel vaker," zegt hij. "Maar tot op heden niet op zo'n genante manier."