Vrijdag 1 juli 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Man roeit oceaan over voor huwelijksaanzoek

De 27-jarige Harry Martin-Dreyer uit Londen is de oceaan overgeroeid om zijn vriendin Lucy Plant ten huwelijk te vragen. Met de trouwring in een tasje roeide hij met een vriend van Gran Canaria naar Barbados.

Dat schrijft Daily Mail donderdag.

Na meer dan 4.800 kilometer roeien ging Martin-Dreyer op het strand van Port Saint Charles in Barbados op zijn knieën voor Plant.

Hij had er op dat moment samen met Alex Bland vijftig dagen in de boot opzitten en kwam al strompelend uit de boot. De Engelsman en zijn 27-jarige vriendin ontmoetten elkaar acht jaar geleden tijdens hun studie, toch kwam het aanzoek voor Plant compleet onverwachts.

"Toen hij aankwam, duwde hij me aan de kant en toen deed hij iets raars. Het leek alsof hij gestruikeld was. Ineens haalde hij een vacuüm verpakt tasje tevoorschijn, daar zat een schitterende ring in. Het was fantastisch, een geweldige verrassing", vertelde een dolblije Plant volgens de krant.

Behalve een bijzonder huwelijksaanzoek, had het tochtje met de kano over de oceaan ook een ander doel. Martin-Dreyer en zijn vrienden zamelden er een kleine 175.000 euro mee in. De opbrengst daarvan wordt verdeeld onder goede doelen voor leukemie en diabetes, twee ziektes waar familieleden van Martin-Dreyer aan lijden.

Aanbevolen artikelen