Op de campus van het Wellesley College in de Noordoost-Amerikaanse staat Massachusetts is ophef ontstaan over een levensecht sculptuur van een halfnaakte en slaapwandelende man. 

De verschijning jaagt vrouwelijke studentes de stuipen op het lijf. Er is een petitie gestart om het standbeeld te verwijderen. Dat meldt Metro.

Inmiddels hebben meer dan driehonderd vrouwen de petitie ondertekend. Het enge kunstwerk toont een slaapwandelende man enkel gehuld in zijn ondergoed en lijkt levensecht (foto).

De sculptuur, genaamd Sleepwalker, is het werk van kunstenaar Tony Matelli en maakt onderdeel uit van een tentoonstelling van het Davis Museum.

Negatieve trigger

Volgens degenen die de petitie hebben ondertekend, roept het beeld “een gevoel van angst op” en er wordt de link gelegd met aanranding. “Dit kan een negatieve trigger zijn voor degenen die seksueel geweld hebben meegemaakt”, aldus een studente.

De directie en het museum zijn vooralsnog niet van plan tot actie over te komen. Dat laten zij weten in een gezamenlijke verklaring, meldt de website. “De beste kunstwerken hebben de macht om diep persoonlijke emoties te stimuleren en onverwachte nieuwe ideeën uit te lokken, daarbij is dit beeld geen uitzondering.