Een gezin uit het Britse Taunton, Somerset, heeft hun huis in slechts een week tijd verkocht door middel van handgemaakte flyers, die de twee kinderen uit het gezin maakten.

Dave en Liene Penny hadden al een bod uitgebracht op een nieuw droomhuis, maar waren bang dat de koop geen doorgang kon vinden omdat ze hun huidige woning nog moesten verkopen.

Maar slechts een paar uur nadat hun achtjarige dochter Ella en zesjarige zoon Tomass veertig handgemaakte flyers hadden uitgedeeld in de buurt, ging de telefoon van hun vader.

Broer en zus leverden de flyers met een verhaaltje en een tekening van het huis persoonlijk af en deelden ze op straat uit. In de tuin plaatsten ze een kartonnen doos waar de potentiele kopers hun contactgegevens in achter konden laten.

In vier dagen tijd werd er twee keer serieus geboden op de vierkamerwoning. De geïnteresseerden waren beiden bereid om de vraagprijs van ruim 300.000 euro te betalen. Zes dagen nadat Dave en Liene Penny hun droomhuis vonden, verkochten ze hun oude woning.

Uiteindelijk hebben de ondernemende kinderen hun ouders 5420 euro aan onderhandelingskosten bespaard. "Dit heeft ons laten zien dat je heel wat kunt bereiken als je ergens voor gaat. Ik denk dat veel volwassenen te verlegen zijn om het zo aan te pakken - maar de kinderen hebben het goed gedaan en het heeft z’n vruchten afgeworpen. We zijn erg trots," vertelt moeder Liene (32) aan SWNS.

Eind februari verhuist de familie naar hun nieuwe huisaan de andere kant van Taunton.