De overwinning van de Seattle Seahawks in de Super Bowl is voor een matrassenverkoper uit Houston (Texas) een wel heel duur grapje geworden.

Hij moet ruim 5 miljoen euro (7 miljoen dollar) terugbetalen aan klanten, omdat hij een weddenschap heeft verloren.

Jim McIngvale beloofde mensen dat ze het aankoopbedrag terug zouden krijgen als de Seahawks het sportevenement zouden winnen. Voorwaarde was dat ze voor tenminste 4.500 euro (6.000 dollar) aan spullen hadden gekocht in een van zijn twee winkels. Ongeveer duizend klanten deden mee.

De weddenschap kost de matrassenkoning ongeveer 6 procent van zijn jaaromzet. Toch heeft McIngvale geen spijt van de actie. ''Het is een grote klap. Maar belangrijker: het is goed voor de publiciteit. Klanten die hebben gewonnen twitteren en facebooken erover. Dat soort media-aandacht is onbetaalbaar.''

De Seahawks werden gezien als de underdog in de Super Bowl. Uiteindelijk won de ploeg uit Seattle met 43-8 van de Denver Broncos.

Het is niet de eerste keer dat een weddenschap McIngvale duur kwam te staan. Eerder dit jaar moest hij ruim 500.000 euro teruggeven aan klanten die hadden voorspeld dat de Seahawks en de Denver Broncos in de Super Bowl zouden staan.