Makenzie Wethington uit de Amerikaanse staat Texas heeft enorm veel geluk gehad. Tijdens het skydiven weigerde haar parachute open te gaan, maar het 16-jarige meisje overleefde de val.

Dat melden Amerikaanse media woensdag. Het meisje ging afgelopen zaterdag samen met haar vader skydiven in de naburige staat Oklahoma. Haar vader sprong eerst en zag even later tot zijn grote schrik dat de parachute van zijn dochter na het springen niet openging.

Ze viel bijna een kilometer naar beneden en werd na haar val direct naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat ze buiten levensgevaar was. Wel heeft ze onder andere haar schaambeen, een aantal ribben, schouderblad en een paar tanden gebroken, meldt Independent.

Onderzoek

Volgens Bob Swainson, de eigenaar van de skydive-school, was er iets mis met de parachute. Wel zegt hij dat de val gedeeltelijk Wethingtons schuld is; tijdens haar cursus had ze uitleg gekregen over het openen van een tweede parachute, maar tijdens de sprong maakte ze van die kennis geen gebruik.

De artsen in het ziekenhuis waar ze ligt, laten weten dat Wethington bij bewustzijn is, weer zelfstandig kan ademen en snel zal worden overgeplaatst naar een afdeling waar ze rustig kan herstellen.