Zaterdag 21 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Forel

Schoenenverkoper en naakte man met rauwe forel sluiten vrede

De schoenenverkoper in Weert die exact vijf jaar geleden in zijn arm werd gebeten door een naakte man met een rauwe forel in zijn hand, heeft vrede gesloten met zijn belager. 
Door NU.nl/Dennis van Luling

Dat laat de eigenaar en naamgever van Bob's Adventure Store in Weert woensdag weten aan NU.nl.

De verkoper, Robert van Dooren, was die bewuste donderdagochtend in 2009 aan het werk, toen een naakte man met een forel in zijn hand de zaak binnenkwam.

De destijds 25-jarige inwoner van de Limburgse stad had zijn fiets geparkeerd tegen de gevel en kwam, slechts gekleed in een muts en een paar schoenen, de zaak binnen. Tegen dagblad De Limburger vertelde Van Dooren toen: "Hij droeg geen gebruikelijke outfit, zeker niet voor de tijd van het jaar."

De verkoper was op dat moment met een klant bezig. "Bovendien had hij een rauwe forel in zijn hand waar hij af en toe in hapte. Ik vroeg hem nog of hij het niet koud had, maar dat was niet zo." 

Stadswachten

De schoenenverkoper lichtte twee surveillerende stadswachten in over het bezoek van de schaarsgeklede man. "Misschien kwam het door de uniformen, maar nu werd de man lastig en begon hij aan een rek in de winkel te trekken.'' 

''Samen met een stadswacht en mijn klant werkte ik hem op de grond. Met klimmerstouw om zijn nek kreeg ik hem in bedwang, maar hij heeft me wel tot bloedens toe in mijn onderarm gebeten. Zijn tanden staan er nog in", zei de verkoper destijds. Bij de aanhouding van de man was een dokter aanwezig die hem een spuitje gaf om te kalmeren.

Geen letsel

Eigenaar Bob Frantzen vertelt woensdag dat verkoper Van Dooren geen blijvend letsel heeft overgehouden aan de beet. ''Het is toen nog wel tot een rechtszaak gekomen, maar daar is geen straf uit voortgekomen. De man bleek zijn daad te hebben verricht in een vlaag van verstandsverbijstering. Van enige opzet was geen sprake'', laat Frantzen weten.

''De man heeft later kenbaar gemaakt dat hij het vervelend vond wat er was gebeurd. Daarmee is het voor ons klaar. Wij koesteren geen wrok.'' 

Eerdere berichten dat de bijtende man enkele uren voor zijn daad was ontsnapt uit een psychiatrische inrichting blijken niet te kloppen, laat Frantzen weten. De man leidt een normaal leven, maar was op 15 januari 2009 gewoon even zichzelf niet. 

Aanbevolen artikelen