In New York is ophef ontstaan om een foto die kunstenaar Allen Henson in augustus 2013 maakte van een topless vrouw op de 86-ste verdieping van het Empire State Building.

Henson had voor deze locatie echter geen toestemming en het management van het gebouw eist nu een schadevergoeding van zo'n 800.000 euro.

Henson zou met het laten poseren van een halfnaakte vrouw (foto) de reputatie van het gebouw hebben beschadigd, omdat ouders het Empire State Building nu niet meer zien als een veilige plek voor hun kinderen.

"Zijn borsten gevaarlijk dan?", zegt de kunstenaar tegen New York Daily News. "De publiciteit neem ik voor lief, maar ik kan dit moeilijk serieus nemen."

De fotograaf bedacht het 'sociale experiment' nadat hij had gehoord dat de politie van New York de instructie krijgt om geen vrouwen te arresteren die topless over straat wandelen.

Henson benadrukt dat niemand bezwaar maakte tegen de aanwezigheid van het model. "Ze heeft mooie borsten, maar de mensen genoten vooral van het uitzicht. Ik denk eerlijk gezegd dat het niemand is opgevallen."