Een gepensioneerde man uit Coventry, Engeland, heeft het wereldrecord in handen voor het oogsten van zoveel mogelijk tomaten uit slechts één zaadje.

De 68-jarige Surjit Kainth plantte begin april vorig jaar een klein zaadje en was verbijsterd toen zijn tomatenplant een schijnbaar oneindige voorraad tomaten begon te leveren. Uiteindelijk plukte hij een totaal van 1.355 tomaten van de plant.

Het geheim voor een vruchtbare tomatenplant is heel veel goede zorg en naast de plant bidden, zo vertelt Kainth. De man ontving zaterdag een officiële bevestiging van Guinness World Record dat hij het record voor 'de meeste tomaten geteeld uit één enkele tros' heeft gebroken. Het vorige record was in handen van Graham Tranter, die 488 tomaten teelde in 2009.

Aan SWNS vertelt Kainth: "Ik ben zo blij met het record, het was een opluchting om het certificaat te ontvangen. Ik heb nerveus zitten wachten."

"Ik plantte het zaadje eind april, mijn dochter haalde het uit een tuincentrum voor me, het was geen speciaal zaad en ik denk dat het niet duur is geweest."