Een tuinarchitect uit New York heeft een miljoen dollar gewonnen met een lot dat hij vond toen hij na orkaan Sandy bladeren stond op te vegen.

De 27-jarige Martin Martinez vond het lot in 2012 in Bayville, in de staat New York, toen hij na orkaan Sandy met een aantal collega’s bladeren aan het opvegen was, zo meldt de New York Post.

Hij hoorde pas onlangs dat de gewonnen prijs voor hem is. De New York State Gaming Commission wacht een jaar met het uitbetalen van prijzen die op gevonden loten zijn gevallen, zodat de oorspronkelijke eigenaar tijd heeft om zich te melden.   

Martinez was vergeten dat hij het lot had toen hij drie weken geleden door de organisatie werd gebeld. Het gaat om een kraslot, waarmee de winnaar kon kiezen tussen duizend dollar (727 euro) per week voor de rest van zijn leven, of een eenmalig bedrag van een miljoen dollar (ruim 720.000 euro). 

Huis

Martinez kiest voor de laatste optie en krijgt, na aftrek van belastingen, 375 duizend euro. De man, die onlangs is getrouwd, wil met het bedrag een huis kopen en een aantal familieleden helpen.