Een bijstandsmoeder die haar kinderen wilde verwennen met kerst heeft een schuld van 2000 euro opgebouwd, omdat ze meerdere leningen afsloot om de presentjes te betalen.

De 28-jarige Katie McGil uit het Britse Wiltshire wilde haar kinderen een onvergetelijke kerst geven en leende in totaal ruim 2000 euro, terwijl ze wist dat ze het geleende geld nooit terug zou kunnen betalen.

Zo sloot in totaal acht leningen af tussen de 95 euro en 455 euro per stuk. Van het geld kocht ze onder meer voor elk van de kinderen een fiets, tv en dvd-speler.

Ook kregen de 3-jarige Mya-Renee en Calvin van acht spellen voor hun Xbox. "Er lagen echt honderden cadeautjes onder de boom", zegt McGil. "Hun oma is dit jaar overleden en het was zo fijn om ze even lekker te kunnen verwennen."

McGil moet de leningen gaan terugbetalen vanaf 2 januari 2014. De schuld bedraagt ruim 3500 euro, inclusief rente. "Als ik dat doe heb ik niet genoeg om de rekeningen te betalen of mijn kinderen fatsoenlijk te eten en te drinken te geven", legt Katie uit aan Daily Mail.

De moeder moet rondkomen van een uitkering en als alle vaste lasten zijn betaald, blijft er slechts 83 euro per week over voor het gezin.