Een man uit het Engelse Essex dacht dat hij met een kraslot 80.000 pond, zo’n 95.000 euro had gewonnen, maar door een drukfout op het lot bleek hij slechts 2 pond te hebben gewonnen.

Dat meldt Daily Mail donderdag.

Op zijn kraslot van de National Lottery stond dat wanneer de getallen op de twee afgebeelde dobbelstenen overeen zouden komen, de 75-jarige Tom Gray er met de jackpot vandoor ging. Tot zijn verbazing stond op beide dobbelstenen het getal 4.

Met hulp van zijn dochter probeerde Gray het geld te claimen, maar de loterij bracht het pijnlijke nieuws dat Tom slechts 2 pond gewonnen had. Door een drukfout was een deel van de opdruk van het lot weggevallen en een van de twee dobbelstenen moest vijf in plaats van vier puntjes weergeven.

Gray is boos en vindt het handelen van de loterij oneerlijk. "Op het lot stond dat wanneer de getallen overeen komen, je wint. Op elk van de dobbelstenen stond het getal 4. Het is hun fout. Ik hoop dat de loterij zich dat realiseert."

Ook zijn dochter is niet blij. "Ik vond het zielig voor mijn vader, omdat hij al aan het bedenken was wat hij ging doen voor zijn kinderen. Daardoor is hij het meest van streek. Het lijkt zo oneerlijk. Ook al is het een drukfout, wiens fout is dat?"

Een woordvoerder van Camelot, het bedrijf achter de loterij laat aan Daily Mail weten: "Om deze zaak verder te onderzoeken, moet de eigenaar het lot opsturen. Op die manier kunnen we precies nagaan wat er met het lot is gebeurd."

Of Gray van plan is om dat te gaan doen, is niet duidelijk.