Canadees Yogi Omar werd op straat aangesproken door een bedelaar. Omar bood aan om de man te helpen en werd tot zijn grote verrassing beloond met genoeg geld om zijn huur te betalen.

De inwoner van Vancouver kwam vorige week 's avonds laat een dakloze tegen die met een kartonnen bord in zijn hand stond te bedelen. De zwerver vroeg om geld, maar dat weigerde Omar (foto).

Wel bood hij aan om te helpen door eten of een jas voor de zwerver te kopen. Al snel vroeg de bedelaar wat hij in ruil voor Omar kon doen: "Ik ben niet echt dakloos. Ik doe dit elk jaar met mijn gezin als een 'willekeurige daad van vriendelijkheid'. Hoe kan ik je helpen?"

Omar vertelde dat hij net een duur vliegticket naar China had gekocht om zijn zieke vader te bezoeken. Hierdoor kon hij zijn huur deze maand niet opbrengen, meldt NY Daily News.

Tot zijn verbazing kreeg de hulpvaardige man omgerekend 340 euro, genoeg geld om zijn huur te betalen. "Veel mensen hebben het moeilijk nu. Hopelijk vrolijken ze een beetje op van mijn verhaal", aldus Omar.

Niet dakloos

De man op de straathoek bleek geen dakloze te zijn, maar iemand met een opmerkelijke kersttraditie. Ieder jaar gaat de anonieme gulle gever rond de kerstdagen urenlang 's avonds op straat staan. Mensen die hem willen helpen, beloont hij door ze een extraatje te geven.