Kathlyn Regina Huff uit de Amerikaanse staat Texas werd in 1977 aangeklaagd voor poging tot moord. Ze ging op de vlucht en wist zich 36 jaar lang verborgen te houden, tot ze deze week werd opgepakt.

De 58-jarige vrouw wordt ervan verdacht haar toenmalige man in 1976 door zijn hoofd te hebben geschoten. Ze werd gevonden in een buitenwijk van de stad Detroit. Huff kon zonder verzet worden ingerekend (foto).

Huff vluchtte in 1977 voordat ze kon worden voorgeleid weg uit Texas en vestigde zich na wat omzwervingen in Michigan. Daar trouwde ze voor de tweede keer, wat haar de nieuwe achternaam Rose opleverde. Daardoor was ze nog moeilijker op te sporen, meldt ABC News.

De politie in Texas heeft zich de afgelopen maanden opnieuw vastgebeten in een aantal onopgeloste zaken. Nieuwe aanwijzingen leidden uiteindelijk tot de arrestatie.

Buren

De buren van Huff vinden het moeilijk te geloven dat ze zo lang bij een voortvluchtige crimineel in de wijk hebben gewoond. "Het is een rustige buurt. Hier gebeurt nooit iets geks", aldus buurvrouw Patricia Kaye.