De Russische Doema is bezig met het opstellen van nieuwe richtlijnen voor de kleding van docenten. Tevens zijn er plannen voor een 'Wall of Shame' voor docenten die zich te sexy kleden.

De Doema is momenteel  bezig met opstellen van nieuwe richtlijnen voor schooluniformen. Daarnaast komen er ook nieuwe instructies voor de garderobe van docenten.

Deze nieuwe richtlijnen moeten voorkomen dat docente zich te uitdagend kleden. Zo worden onder meer korte rokjes, diep uitgesneden tops en overdadige make-up verboden. 

Docenten kunnen niet ontslagen worden als ze zich niet aan de nieuwe richtlijnen houden. Daarom stelden enkele parlementsleden voor om een 'Wall of Shame' in het leven te roepen om docenten die zich niet aan de nieuwe regels houden publiekelijk voor schut te zetten, zo meldt de Rossiyskaya Gazeta.

Immoreel

Yelena Senatorova, een parlementslid van Verenigd Rusland en een van degenen die de nieuwe richtlijnen bedacht, stelt dat de scholen immoreel geworden zijn.

"Docenten zien er veel te uitdagend uit en hebben bijbaantjes in stripclubs", zo legt Senatorova uit. "Daarnaast plaatsen ze seksadvertenties op internet."

In 2009 waren er enkele schandalen in Rusland. Een stagiaire van een school in Yaroslav werkte ’s nachts in een stripclub en een docente van een school in Togliatti had van haar appartement een bordeel gemaakt. Beide vrouwen zeiden dat ze door het lage salaris van docenten geen andere keuze hadden.