Een meisje dat mee deed aan een online 'Secret Santa', waarbij anoniem kerstlootjes worden getrokken zoals bij Sinterklaas, kreeg een kerstpakket thuisgestuurd van Microsoft-oprichter Bill Gates, een van de rijkste personen ter wereld.

Op het internetforum Reddit werden eerder deze maand kerstlootjes getrokken onder de gebruikers, die elkaar doorgaans niet in het echt kennen.

Eén van de deelnemers, alleen bekend als Rachel, vroeg haar 'geheime kerstman' om make-up, nagellak, spulletjes met glitters en een iPad.

Rachel kreeg niets van dat alles. Wel kreeg ze een pakket thuisgestuurd met een kaartje daarop: "Voor Rachel, van Bill." Niet wetende wie Bill was, opende Rachel het pakket en vond daarin een groot reisboek van National Geographic en een knuffelkoe.

Tussen de cadeaus zat nog een brief van de afzender: "Yo, Rachel. Ik geef je een koe voor kerst. Maak je geen zorgen, je hoeft geen stal te bouwen. De echte koe wordt gegeven aan een familie die het nodig heeft. Het beest zal ze van inkomen en voedsel voorzien. Fijne feestdagen, Bill Gates."

"Mijn mond viel open", aldus Rachel op Reddit, die verder zegt ontzettend blij te zijn met cadeaus. Wel heeft ze haar excuses aangeboden voor het (per ongeluk) vragen van een Apple iPad aan de oprichter van Microsoft. "Dat was ongemakkelijk."