Een Britse tiener heeft 470 coupons gespaard en deze ingewisseld voor honderden euro’s aan boodschappen. Deze doneerde de jongen aan een organisatie die arme gezinnen eten geeft.

Dat meldt SWNS woensdag.

Met zijn gespaarde bonnetjes ging Jordon Cox naar de plaatselijke Tesco. Hij vulde drie winkelwagens met onder andere koekjes en pudding. Bij de kassa moest Cox eigenlijk ruim 680 euro afrekenen, maar door zijn coupons hoefde hij slechts vijf cent te betalen.

De caissière wist niet wat haar overkwam. ''Ze werkte al negentien jaar bij Tesco, maar had in al die tijd nog nooit zoiets meegemaakt. Er verzamelde zich een hele menigte om ons heen. Het leek wel alsof ik beroemd was. Mijn hart klopte in mijn keel en ik voelde de adrenaline door mijn lijf gieren'', zegt Cox.

De rekening was ook voor de jongen een verrassing. ''Het is geen exacte wetenschap, dus je weet nooit waar je op uitkomt.''

'Dankbaar'

''Die gezinnen zijn allemaal zo dankbaar en gelukkig. Cox is een echte whizzkid als het op besparen aankomt en ik vind het heel erg mooi dat hij zijn talent inzet om zoveel mogelijk mensen te helpen'', zegt de moeder van Cox tegenover de website.

De baas van liefdadigheidsinstelling Doorstep is het daarmee eens. ''Hij heeft echt een verschil gemaakt.''