De Chinese Xiao Wei raakte begin november zwaargewond aan zijn rechterarm- en hand. Artsen gaven de hoop op, maar door een bijzondere ingreep is zijn hand nu gered.

Dat schrijft Daily Mail maandag.

De hand van Wei raakte bekneld in een machine. Met spoed werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Zijn rechterarm was er erg slecht aan toe, het leek onmogelijk om te zijn hand te redden. Dat zou pas na een aantal corrigerende operaties kunnen, maar zo lang zou de losse hand niet in leven gehouden kunnen worden.

Artsen in een groter ziekenhuis naaiden daarom de hand aan zijn enkel (foto’s). Het lichaamsdeel kon zo in leven blijven en na de hersteloperaties weer aan zijn arm worden gezet. Een kleine maand na zijn ongeluk konden artsen de hand weer op de juiste plek terugzetten.

Wei is dolblij dat zijn hand in ieder geval weer op de juiste plek zit. "Ik ben nog jong. Ik kon me geen leven voorstellen zonder rechterhand", vertelt hij volgens de nieuwssite. Of hij zijn hand ook weer helemaal normaal zal kunnen gebruiken, is nog niet duidelijk. Wei moet nog een paar keer onder het mes.