Jezus is de meest beroemde persoon uit de geschiedenis. De Franse keizer Napoleon Bonaparte staat op de tweede plaats en de islamitische profeet Mohammed op de derde.

Dat blijkt althans uit een nieuwe Amerikaanse onderzoeksmethode die gebruik maakt van software die het internet afzoekt naar naamsvermeldingen. De software maakt tevens gebruik van een algoritme dat berekent hoe belangrijk mensen na hun dood blijven. 

Het programma werd mede ontwikkeld door Steven Skiena, professor in de informatica aan de Stony Brook University. Hij heeft samen met zijn collega Charles Walker de resultaten gepubliceerd in een boek, getiteld Who’s Bigger, zo meldt de Daily Mail

Op de vierde plaats staat schrijver William Shakespeare, gevolgd door de Amerikaanse presidenten Abraham Lincoln en George Washington, de Duitse dictator Adolf Hitler, de Griekse filosoof Aristoteles en de Griekse heerser Alexander de Grote.

Darwin

In de top twintig staan verder onder meer Thomas Jefferson, Charles Darwin, Karl Marx, Julius Ceasar, koningin Victoria, Maarten Luther, Joseph Stalin, Albert Einstein en Christopher Columbus.

Nelson Mandela staat op de 365e plaats, Barack Obama op de 111e plaats en de Brtise premier Margaret Thatcher op de 271e plaats.

Componist Wolfgang Amadeus Mozart is op de 24e plaats de hoogst genoteerde musicus, gevolgd door Ludwig van Beethoven op de 27e plaats. Van de meer recente musici staat Elvis Presley op 69, Madonna op 121, Bob Dylan op 130 en John Lennon op 162.