De conservatieve Canadese politicus Paul Calandra zegt dat de Liberale Partij de nationaliteit van de Kerstman in twijfel trekt door vraagtekens te zetten bij de Canadese claim op het Noordpoolgebied.

Calandra, een parlementslid voor de Conservatieve Partij, zei in het Canadese Lagerhuis dat de Liberale Parij de Kerstman zijn nationaliteit af zou nemen doordat ze vraagtekens zetten bij de Canadese claim op het Noordpoolgebied. Dat meldt UPI.

"Canada laat hiermee de Noordpool en de Kerstman in de steek", zo zei Calandra. "De Liberalen beweren dat de Kerstman niet langer een Canadees is."

Volgens Justin Trudeau, de leider van de Liberalen, is dat echter onzin. "De Kerstman is Canadees", zo zegt hij. "Zijn postcode is H0H 0H0." 

Visum

Jen Psaki, een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, zei woensdag dat de Kerstman een wereldburger is. "De Kerstman komt overal", zo zei ze. "De Kerstman heeft geen visum nodig voor de Verenigde staten. Hij is overal welkom, niet alleen hier, maar over de hele wereld."

Overigens voegde Psaki er nog een controversiële mededeling aan toe. "De Kerstman is een vrouw", zo verklaarde ze.