Een 20-jarige Noorse jongen is in de stad Molde gearresteerd omdat hij in dronken toestand met een gemotoriseerde rolstoel over straat reed.

De meldt de Noorse politie donderdag.

Thorgeir Benjaminsen, die aan musculaire dystrofie lijdt, reed na een avondje stappen in zijn rolstoel naar huis. Hij werd aangehouden omdat de politie vermoedde dat hij dronken was en omdat de rolstoel waarin hij reed, gestolen zou zijn.

''Normaal rijd ik op de stoep, maar daar lag sneeuw en dus reed ik een stukje over de weg. Ik was van plan om verderop weer op de stoep te gaan rijden'', vertelt de student, die inderdaad te veel had gedronken.

Benjaminsen werd naar het ziekenhuis gebracht voor alcoholcontrole. Daarna werd hij door de politie naar huis gebracht en de rolstoel, die niet harder kan dan 10 kilometer per uur, werd in beslag genomen.

Na vier dagen mocht Benjaminsen de rolstoel weer op komen halen. Hij werd niet langer verdacht van diefstal, meldt de krant Verdens Gang.

Of de jongen een straf krijgt wegens rijden in staat van dronkenschap, is nog onduidelijk.  ''Het gaat wel degelijk om een gemotoriseerd voertuig'', aldus een woordvoerder van de lokale politie.