De beroemde gevangenisfilm The Shawshank Redemption betekende vorige week de redding voor een secretaresse die zichzelf per ongeluk op het toilet had opgesloten. 

Dat meldt de Amerikaanse website Dlisted.

Karen Perrin was vrijdag nog als enige werknemer van haar bedrijf laat in de avond bezig voor haar baas. Toen zij even naar het toilet ging, viel de zware deur achter haar dicht in het slot en weigerde nog open te gaan.

Perrin probeerde de deur open te trappen, maar dit werkte niet. In de hoop dat een beveiligingsmedewerker het zou zien, duwde ze een heleboel wc-papier onder de deur door, maar ook dit plan liep op niets uit.

Gat

Toen herinnerde de inventieve vrouw zich de film The Shawhshank Redemption, waarin de hoofdpersoon met veel geduld een gat in muur graaft en zo weet te ontsnappen.

Ze wist de hendel van de deur af te breken en wist hiermee in een paar uur tijd een gat in de muur schrapen dat groot genoeg was voor haar hand. Zo wist Perrin haar arm door de muur te steken en de deur van buiten uit open te maken.

"Ik moest huilen", vertelt zij achteraf. "Het was alsof ik uit een kwade droom was ontsnapt. Hetzelfde gevoel als wanneer je een nachtmerrie had en wakker wordt: dat je denkt 'gebeurde dit nou echt of niet?!'" Perrin heeft in totaal ruim acht uur vastgezeten. Haar familie had haar nog niet gemist.