Een hotelmanager in Sacramento, Californië, bedacht een geheel eigen manier om een gast te laten boeten voor het stelen van een naaktportret.

Manager Barent Larkin bekeek de beveiligingsbeelden van het Citizen Hotel nadat er een ingelijst portret van een naakte vrouw was gestolen.

Na wat speurwerk op internet via Google en Linkedin kwam Larkin erachter wie het portret had ontvreemd.

Larkin belde de dief op, die vervolgens zijn oprechte excuses aanbood voor zijn actie en vertelde dat hij te diep in het glaasje had gekeken tijdens een trouwfeest.

Larkin tegen Orange News: "Hij klonk echt ontdaan over zijn actie en wenste dat hij het allemaal ongedaan kon maken." De hotelmanager besloot geen aangifte te doen, maar beval de dief het portret terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar. 

Teruggehangen

Maar daar bleef het niet bij. Larkin liet de dief de strafregel 'Ik zal niet dronken worden op een bruiloft en een poster van een naakte vrouw op een sigaar stelen uit het toilet van het Citizen Hotel' een tiental keer opschrijven.

Het portret is inmiddels teruggehangen op de originele plek. Het vel met strafregels van de anonieme dief hangt er nu naast.