Een zesjarige jongen uit het Amerikaanse Colorado is geschorst door de schoolleiding nadat hij een klasgenootje een zoen op de wang had gegeven.

Dat meldt KRDO maandag.

Volgens de schoolleiding valt de zoen volgens het reglement onder seksuele intimidatie. Hunter Yelton zegt in een interview dat hij spijt heeft van het voorval.

Jennifer Saunders, de moeder van de jongen, zegt dat de kus van haar zoon alleen maar speels bedoeld was. ''Het meisje vond het prima, ze zijn vriendje en vriendinnetje. De andere kinderen van de klas zagen het en meldden het aan de muziekleraar.'' Saunders kreeg een belletje van de schooldirecteur, die de term ‘seksuele intimidatie’ liet vallen.

Volgens Saunders heeft het voorval flink wat invloed op haar zoon gehad. ''Nu komt mijn zoon met vragen, zoals wat seks precies is. Kinderen van zes horen die vraag niet eens te stellen'', zegt ze tegenover de website.

Eerder werd Yelton ook al geschorst voor het zoenen van een meisje. De schoolleiding hoopt dat het jongetje met deze tweede schorsing zijn gedrag aan gaat passen. Volgende week mag hij weer terug naar school.