De Amerikaanse Mayra Rosales (33) uit Texas loog vijf jaar geleden tegen de politie dat zij haar tweejarige neefje had geplet onder haar 450 kilo zware lichaam. Sindsdien is haar naam gezuiverd en is zij 360 kilo afgevallen.

Lange tijd had Rosales het record 'Zwaarste vrouw ter wereld' op haar naam. Vanwege haar gewicht van ruim 450 kilo was zij ten dode opgeschreven.

Toen vijf jaar geleden haar neefje werd vermoord, besloot ze zichzelf aan te geven. Tegen de politie verklaarde ze dat ze op het jongetje was gevallen en dat hij daardoor was geplet.

Naar eigen zeggen verloor Rosales haar gewicht en verbrijzelde door de val het hoofdje van haar neefje.

Autopsie

De advocaat van Rosales vermoedde echter dat zij iemand probeerde te beschermen. Uit de autopsie was naar voren gekomen dat het hoofdletsel van het jongetje door herhaaldelijk geweld moest zijn veroorzaakt.

Uiteindelijk bekende Rosales dat niet zij, maar haar zus de moord had begaan. De vrouw is opgepakt en moet nu een celstraf van vijftien jaar uitzitten vanwege moord.

Vijf jaar later weegt Mayra nog maar 90 kilo (video): "Het is een wonder dat ik leef en gezond ben," zegt ze in een interview met ABC.