Een Japanse fabrikant van sekspoppen heeft dit weekend in Tokio een prototype geïntroduceerd van de Gagadoll, een synthetische replica van zangeres Lady Gaga.

"Ze lijken zoveel op me", zei de zangeres, die bij de onthulling aanwezig was, tegen de fabrikant. "Ik heb respect voor uw kunst en de details die erin verwerkt zijn."

De poppen worden gefabriceerd door Orient Industry, hetzelfde bedrijf dat bekend staat om zijn zogenaamde 'love dolls', een type levensechte sekspoppen.

Volgens de krant The Japan Times maken de poppen gebruik van de exacte anatomische afmetingen van de popzangeres en hebben ze dezelfde huidskleur. De vier getoonde poppen hadden allemaal lang blond haar, vergelijkbaar met het kapsel zoals Lady Gaga dat ten tijde van haar debuutalbum The Fame had.

Wie zijn oor aan de borst van een Gagadoll legt, hoort ingesproken boodschappen en muziekfragmenten van Lady Gaga. De Gagadolls zijn nog niet commercieel verkrijgbaar en het is ook niet duidelijk of er meerdere exemplaren worden geproduceerd. Haar album Artpop staat op nummer 1 in Japan.