Een Amerikaanse man die in een winkelcentrum duizend biljetten van een dollar uitstrooide, heeft daarvoor een bekeuring gekregen.

De 29-jarige Serge Vorobyov uit Apple Valley, in de Amerikaanse staat Minnesota, had een rotjaar achter de rug en besloot daarom iets goeds te doen. Hij besloot zijn laatste duizend dollar (736 euro) uit te strooien in een groot winkelcentrum in het nabijgelegen Bloomington.

Vorobyov strooide de biljetten vanaf een balkon op de derde verdieping, boven een groep mensen die naar een optreden van een zangtrio aan het luisteren waren, zo meldt de Star Tribune.

Bekijk de beelden:

Het publiek waardeerde zijn actie, maar de politie dacht er anders over. Vorobyov kreeg een bekeuring wegens verstoring van de openbare orde.

Stunt

Volgens de politie was de actie van de man slechts een publiciteitsstunt om zijn ex-vriendin terug te winnen. Vorobyov ontkent dit.

Een woordvoerder van het winkelcentrum zegt dat het de eerste keer is dat iemand geld uitstrooide. Ze zei dat de actie tot een gevaarlijke situatie had kunnen leiden en dat de bekeuring daarom terecht is.