Een Amerikaanse man die 35 jaar geleden een onbekende man beroofde, heeft nu alsnog zijn excuses aangeboden.

Dat schrijft The New York Post.

Michael Goodman, nu 53 jaar oud, was destijds een tiener die op de trappen van een natuurhistorisch museum in New York een andere man dwong zijn buskaart af te staan. Zelf had hij geen geld om met de bus te reizen.

Het incident bleef hem volgens de krant altijd achtervolgen totdat hij zijn naam herkende in een reactie onder een willekeurig nieuwsbericht op Facebook over het sluiten van een eettentje in New York.

Goodman greep zijn kans en sprak de man, Claude Soffel (52) aan. "Je kunt het je misschien niet meer herinneren, maar lang geleden liep ik de trappen van het museum op en wilde ik de stoere kerel uithangen", schrijft hij.

Favoriete bagel-restaurant

"Ik ben je naam nooit vergeten en nu zie ik hem opeens staan terwijl ik zoek naar nieuws over het sluiten van mijn favoriete bagel-restaurant. Het spijt me heel erg dat je toentertijd door die ellende moest gaan."

Soffel, die nu levenscoach is, kon zich het incident wel degelijk herinneren en accepteerde de excuses van Goodman. "Blijkbaar ben je tegenwoordig een beter mens", schrijft hij onder het excuus van Goodman. "Het geheugen zit grappig in elkaar. Ik kan me jou nog goed herinneren."