Lindsey Fisher besloot hulp te zoeken op Facebook toen haar vierjarige zoontje ontroostbaar was nadat hem was verteld dat hij een bril moest dragen. Ze richtte de Facebookpagina ‘Glasses for Noah’ op, om hem te laten zien dat hij niet alleen is.

Fisher schreef op de pagina dat haar zoon geen bril wilde dragen omdat hij bang was uitgelachen te worden. Om Noah te helpen riep de bezorgde moeder brildragende Facebookers op om foto's te plaatsen waarop zij met hun bril poseren. 

Duizenden mensen, waaronder veel kinderen, stuurden foto's in en schreven een boodschap om Noah een hart onder de riem te steken. De pagina heeft inmiddels meer dan 17.000 ‘likes’.

Bannister Eads, de grootvader van Noah, vertelt aan ABC News dat zijn kleinzoon een stuk gelukkiger is geworden na het zien van alle foto’s. Ook vind hij het dragen van zijn bril minder erg: “Hij zag dat al deze andere mensen ook een bril dragen en dat heeft hem wel degelijk geholpen".

Eads, zelf ook een brildrager, laat weten dat Noah niet langer huilt als hij zijn bril draagt. De jongen voelt zich nu comfortabel genoeg om zijn bril op te zetten als hij naar school gaat. “Na een dutje op school zet Noah gewoon zijn bril op. Hij is er nu aan gewend”.