Het Britse dorpje Little Treviscoe is in de ban van een agressieve kat. 

Over de zwarte kater Shiny zijn al vijf klachten bij de politie binnengekomen en verschillende bewoners zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gegaan. 

Een van de klachten is afkomstig van de 42-jarige Paula Burton. Burton beweert dat ze naar het ziekenhuis moest nadat Shiny haar had aangevallen (foto's). "Hij hing met zijn klauwen aan mijn armen. Ik hou van katten en normaal gesproken klaag ik niet. Maar dit beest is compleet onhandelbaar."

Volgens buurtbewoners maakt Shiny geen onderscheid tussen mensen en andere huisdieren. Slachtoffers beweren doodsbang te zijn. Ze blijven binnen als ze weten dat Shiny buiten rondloopt en houden vloeistoffen paraat om hem af te schrikken, schrijft The Telegraph.

Dierenpsycholoog

De eigenaars van Shiny proberen het gedrag van hun huisdier te veranderen, zo is hij onder meer gecastreerd en naar een dierenpsycholoog geweest. De inwoners van het dorp willen dat het beest wordt afgemaakt, maar dat gaat eigenaresse Mandie Knowles te ver.

"Ik weet dat mensen problemen met Shiny hebben gehad, maar sinds hij gecastreerd is, zijn er geen problemen meer geweest", zegt ze.

Knowles denkt dat het agressieve gedrag wordt uitgelokt. "Die mensen moeten iets gedaan hebben, hij zou ze niet zomaar aanvallen. Het wordt inmiddels echt een hetze tegen Shiny."