Een Amerikaan heeft in het metrostation van Washington zijn eigen valpartij in scène gezet. Met behulp van beveiligingsbeelden is zijn schadeclaim richting het openbaar vervoersbedrijf van tafel.

Dat meldt The Washington Post dinsdag.

Maurice Owens stond begin augustus in de lift in het metrostation. Naar eigen zeggen gleed hij tijdens het uitstappen uit over een bananenschil. De 42-jarige man bezeerde bij de val zijn heup en been. De camerabeelden lieten een ander verhaal zien (video).

Owens kijkt binnen anderhalve minuut minstens drie keer nerveus in de camera. Als de man tegen het einde van de video uit de lift stapt, gooit hij iets achter hem op de grond. Later is vastgesteld dat het om de bananenschil ging.

De man klaagde het openbaar vervoersbedrijf twee weken na het ongeval aan. Hij wilde omgerekend 11.000 euro om de pijn te verzachten.

Een rechter verwees de claim van Owens naar de prullenbak. De man werd ingerekend en mag binnenkort uitleggen waarom hij heeft geprobeerd de boel op te lichten, meldt de website. Ook wordt hij onderworpen aan een psychologisch onderzoek.