Bijna vijfhonderd kinderen van Bredase gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, worden binnenkort verrast met Sinterklaascadeaus die zijn geschonken door een anonieme loterijwinnaar.

De kinderen tot twaalf jaar hebben vorige week voor 150 euro cadeaus mogen kiezen. Kinderen tussen twaalf en zeventien jaar konden voor een laptop kiezen. Voor 5 december worden hun wensen vervuld.

Bestuurslid Desiré van Veldhoven van de Voedselbank in Breda heeft dat dinsdag gezegd naar aanleiding van een bericht in BN/De Stem.

De Voedselbank denkt dat de 481 kinderen ongeveer driehonderd cadeaus op hun verlanglijstjes hebben ingevuld nadat tientallen vrijwilligers afgelopen week het heugelijke nieuws huis-aan-huis kwamen vertellen.

2,5 miljoen euro

De loterijwinnaar wil absoluut anoniem blijven en ook over de reden van zijn donatie doet de Voedselbank in Breda geen mededelingen. Volgens de krant gaat het om een Bredanaar die 2,5 miljoen euro heeft gewonnen in de Staatsloterij en die zelf weet hoe het is om met Sinterklaas geen cadeaus te krijgen.

Oud-topcrimineel John Jansen laat echter aan Omroep Brabant weten dat hij de gulle gever zou zijn. Hij stond in de jaren 90 terecht voor ondermeer handel in hash en bankovervallen. Tegenwoordig heeft hij een liefdadigheidsstichting die zich inzet voor straatjongeren.

Gezinnen reageren volgens de Voedselbank ontroerd en ontzettend blij.