Amerikaanse ontwikkelaars hebben een wekker ontworpen die het aantal dagen telt die je waarschijnlijk nog te leven hebt.

Alarmclock, dat als startup nog in de ontwikkelfase zit, wil mensen er dagelijks aan herinneren dat het leven niet meevalt. De makers hebben inmiddels genoeg geld bij elkaar om de productie te starten.

Op de display van de wekker staan volgens de ontwikkelaars 'harde feiten'. Hoeveel geld je op je bankrekening hebt bijvoorbeeld, of hoeveel vrienden je hebt, gebaseerd op data van sociale netwerken.

Familiegeschiedenis

Daarnaast is er ook het getal dat de levensverwachting weergeeft. Het aantal dagen dat je nog te leven hebt is gebaseerd op je leeftijd, gezondheid, leefstijl, dieet, familiegeschiedenis en andere factoren.

"Er is niets wat je 's ochtends zo snel wakker maakt als de dingen waar je 's nachts van wakker ligt", luidt de aanprijzing op de website van het project.

Alarmerende feiten

In de toekomst wil Alarmclock nog andere alarmerende feiten toevoegen, schrijft The Verge. Er wordt aan gedacht om het aantal bomen dat verdwijnt te benoemen.

De wekker zou begin volgend jaar verkrijgbaar moeten komen.