Erik Noomen, hoofdredacteur van Nieuwe Revu, heeft het mannenblad online te koop gezet. Geïnteresseerden kunnen via Marktplaats een poging doen de Sanoma-titel te kopen.

Het blad, dat sinds 1968 bestaat, kreeg donderdag te horen dat uitgever Sanoma geen toekomst meer ziet in Nieuwe Revu, net als in 31 andere titels.

"Nu we, ondanks winstgevende cijfers, uit ons ouderlijk huis worden geschopt, zoekt Nederlands meest tegendraadse weekblad een nieuw onderkomen."

Dat luidt de advertentie die donderdag op Marktplaats verscheen.

Noomen vertelt aan NU.nl dat de advertentie als grap ontstond op de redactie. "We zaten met zijn allen na te praten en besloten toen samen om de advertentie online te zetten."

"Nieuwe Revu heeft een positief titelresultaat. Een bekwame redactie zonder werkbelemmerend sociaal leven. Vormgevers die op een extreem laag loonniveau opereren, en een best wel kek logo", gaat de advertentie verder.

Donderdagmiddag maakte Sanoma bekend eventueel bekende namen te willen gaan samenvoegen. "Dat zie ik niet zo zitten voor Nieuwe Revu. Wij, maar ook Panorama en Playboy zorgen voor een unieke aanvulling op de markt, die je niet zomaar kan samenvoegen", aldus Noomen tegen NU.nl.

Warm huis

De hoofdredacteur van het mannenblad grapt in de advertentie dat er vermoedelijk nog een set markeerstiften kan worden meegesmokkeld uit het Sanoma-gebouw in Hoofddorp en dat de nieuwe eigenaar van Nieuwe Revu ook kan hopen op twee kamerplanten.

"En in ruil daarvoor hopen wij dan op een nieuw warm huis, waar we de liefde krijgen die we verdienen", aldus Noomen.

Noomen vreest overigens niet voor de toekomst van het blad. "Wij hebben in het verleden al te horen gekregen dat andere uitgevers ons graag zouden willen overnemen, dus dat moet goedkomen."

Overzicht: De reorganisatie van Sanoma l Profiel Sanoma