De politie van Peking heeft zich de woede van automobilistes op de hals gehaald door ze advies te geven over hoe 'typisch vrouwelijke' verkeersblunders te voorkomen.

''De handrem is bedoeld om de auto op zijn plaats te houden. Veel beginnende vrouwelijke bestuurders rijden weg zonder de handrem eraf te halen. Dit verhoogt de weerstand en zorgt voor een hoger brandstofverbruik'', is een van de teksten die de politie via de Chinese variant van Twitter heeft verspreid.

De politie ziet ook gebrek aan richtingsgevoel, vergeten te schakelen, in paniek raken na een botsing en abrupt remmen als veelvoorkomende problemen van vrouwen achter het stuur.

''In hun eentje kunnen vrouwen niet eens plekken vinden waar ze meerdere keren zijn geweest'', is een van de conclusies.

Boos

Sommige vrouwen reageerden boos op de tips, die gepaard gaan met 'grappige' plaatjes, zoals een knalrode pump op wielen.

''Hoe is het mogelijk dat de politie op haar officiële account een artikel plaatst dat vrouwen zo schaamteloos discrimineert? De meeste veiligheidsproblemen zijn veelvoorkomend bij beginnende bestuurders van beide geslachten. Waarom dan een punt maken over vrouwen?'', aldus een van hen.