De 19-jarige Danielle Wiltshire beweert dat haar borsten zijn gegroeid door een simpel pilletje te slikken. Ze bestelt de tabletten via internet.

Dat schrijft Daily Star zondag.

Wiltshire was niet tevreden met haar cup 75C, want ze wilde graag dubbel-D. De brunette hoorde van een vriendin dat op internet kruidenpilletjes te koop waren voor nog geen tien euro per potje. "Ik dacht dat het te mooi was om waar te zijn, maar ik ben al twee cupmaten gegroeid!" (foto's).

Ze nam dagelijks drie Breast Sculptor-tabletjes en binnen een paar weken had ze cup-D. Een week geleden stopte de Britse tiener met slikken. "Ik vond het slimmer om er toen mee te stoppen, want ik kreeg zelfs striae omdat mijn borsten zo snel waren gegroeid. Ik heb er wel een paar kilootjes bijgekregen, maar volgens mij alleen op mijn borst."

Calcium

Cosmetisch chirurg Arun Grosh gelooft het verhaal volgens de krant niet. Borsten kunnen onmogelijk groeien van de pillen die Danielle slikt. "In deze tabletten zit alleen maar calcium, magnesium en zoete aardappel. Deze stoffen maken borsten of weefsel niet groter."

Hij kent wel pillen die de voorgevel doen opzwellen, maar daar zit het vrouwelijke hormoon oestrogeen in. Die producten zijn trouwens niet veilig: ze worden in verband gebracht met borst- en eierstokkanker.