Walter Serpit uit de Amerikaanse staat Georgia redde met gevaar voor eigen leven een zestal biertjes uit zijn brandende woning. Volgens de gehandicapte man had hij geen keus, aangezien hij alcoholist is.

Serpit stond al veilig buiten, toen hij zich ineens herinnerde dat er nog zes blikjes bier in de koelkast stonden. Hij nam zijn wandelstok ter hand en ging zijn brandende huis weer in, vertelt hij (video).

Terwijl zijn gezinsleden zich over de rest van de familie ontfermden, kon Serpit volgens Metro alleen aan zijn drankvooraad denken.  "Ik droeg hen op om de kinderen naar buiten te dragen, maar ik was als alcoholist bezig mijn bier in veiligheid te brengen."

De man wist op het nippertje voor de tweede keer aan de vlammen te ontsnappen. "Ik ging het huis weer en in de deur viel achter me in het slot door de wind. Ik had het bijna niet overleefd."

Ongedeerd

Serpit kwam ongedeerd met zijn biertjes weer buiten. Ook de rest van de familie werd in veiligheid gebracht. De politie en brandweer hebben een onderzoek ingesteld naar het ontstaan van de brand.