Posters weg vanwege angst voor clowns

In het Britse Leighton Buzzard zijn alle posters van een bezoekend circus verwijderd omdat een vrouw lijdt aan coulrofobie: angst voor clowns.

De vrouw had bij het stadsbestuur geklaagd dat de afbeelding van de clown op de posters haar leven flink overhoop gooide. Ze kon niet meer door haar dorp lopen of rijden zonder angstaanvallen te krijgen.

Ze kreeg haar gelijk en de gemeente liet alle poster verwijderen. De boze circusdirecteur werd verteld dat hij best nieuwe posters op mocht hangen, maar dan zonder afbeelding van een clown erop.

Uitnodiging

Het stadsbestuur is blij dat het de vrouw zo goed en snel heeft kunnen helpen, maar circusbaas John Lawson is woedend. "Belachelijk. Er wonen 28.000 mensen in Leighton Buzzard en onze posters worden weggehaald vanwege één klacht", zegt hij tegen Mirror.

Lawson lijkt overigens niet helemaal te hebben begrepen wat coulrofobie nu eigenlijk precies is. Hij wil de bange vrouw namelijk uitnodigen in zijn circus. "Dan kan ze zelf zien dat onze clown heel leuk is", zegt hij.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie