Vrouwen moeten zich realiseren dat autorijden slecht is voor hun baarmoeder en eierstokken. Dat beweert althans de Saudische sjeik Saleh bin Saad al-Luhaydan.

De sjeik, een gerechtelijk en psychologische adviseur van de Gulf Psychological Association, waarschuwt vrouwen dat ze meer kans hebben om kinderen te baren met afwijkingen als ze een auto besturen.

Volgens de sjeik is dit ontdekt na wetenschappelijk onderzoek. Hij roept vrouwen op om goed na te denken voordat ze achter het stuur gaan zitten, zo meldt Al Arabia.

Al-Luhaydan kreeg onmiddellijk veel kritiek op diverse sociale media, zoals Twitter. Veel Saudiërs maakten de sjeik en zijn  bevindingen belachelijk. 

Feministen

In Saudi-Arabië mogen vrouwen officieel geen auto besturen. De laatste tijd wordt daar veel tegen geprotesteerd. Saudische feministen voeren momenteel een online campagne die vrouwen oproept om op 26 oktober massaal auto’s te besturen. De petitie is door elfduizend vrouwen ondertekend. 

Het hoofd van de machtige religieuze politie zei onlangs dat de sharia, de islamitische wet, geen tekst bevat die vrouwen verbiedt een auto te besturen.