Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Canadees treft paard op dak aan

Een man en vrouw uit het Canadese Hampton ontdekten 's ochtends vroeg, toen ze hun huis verlieten, dat één van hun paarden bovenop het huis stond.

Op dinsdagmorgen stond een van de renpaarden, die getraind worden door de familie Downey, bovenop het dak van de garage.

"Toen mijn man de foto stuurde, dacht ik dat er geknoeid was met de beelden", vertelt Pat Downey, de echtgenoot van eigenaar Stephen Downey. "In eerste instantie dachten we dat de broer van Stephen er achter zat, want een paard doet zoiets normaliter niet."

"Op een plek was al een hoef door het dak gezakt en daar zat een gat", legt Stephen Downey uit aan CTV News. "Het is toch een val van ruim 3,5 meter en ik denk niet dat het paard het had overleefd als hij was gevallen."

Het dier is daarom zo snel mogelijk van het dak afgehaald en heeft geen verwondingen opgelopen. Hoe het paard precies op het huis terecht is gekomen, blijft onduidelijk. Maar een grap lijkt uitgesloten. "Waarschijnlijk was hij verveeld en op avontuur uit", concludeert Stephen Downey.

De familie Downey houdt al vijftien jaar paarden, maar nog nooit is er een op het dak geklommen. Om herhaling te voorkomen heeft het gezin na het incident besloten om een hek op het dak te plaatsen.

Aanbevolen artikelen