Een 20-jarige kluizenaar met de bijnaam 'Siberische Mowgli' heeft na zestien jaar leven in de uitgestrekte bossen van Siberië een stadje bezocht.

De jongeman, die Odzhan wordt genoemd, heeft het grootste gedeelte van zijn leven in het woud gewoond in een klein modderhutje met zijn ouders.

Wegens onduidelijke redenen hebben de ouders hun zoon afgelopen mei verlaten. Omdat de 20-jarige man bang was om de winter alleen door te brengen, ging hij deze week voor het eerst in zestien jaar naar een nabijgelegen stadje.

Daar ontmoette hij een vrouw die hem in contact bracht met advocaten. Zij hielpen de man aan een identiteitsbewijs.

Engels sprekend

"Hij heeft geen opleiding genoten, heeft geen sociale vaardigheden en heeft geen idee van de wereld buiten het bos", vertelt zijn advocaat Roman Fomin. "Toch zag hij er gezond en normaal uit, maar sprak hij rustig omdat hij normaliter niet met mensen communiceert."

Zijn ouders hebben hem zo goed mogelijk onderwezen en Odzhan spreekt daarom ook een redelijk woordje Engels, meldt de Siberian Times.

Uiteindelijk vond de kluizenaar de beschaafde wereld te confronterend en is hij terug naar het bos gegaan om zich voor te bereiden op de strenge winter. Temperaturen kunnen in die tijd van het jaar tot 67 graden Celcius onder nul zakken.