Een postbode in Tilburg is op staande voet ontslagen, omdat hij jarenlang brieven en poststukken niet bezorgde maar in zijn schuur bewaarde. Dat meldt PostNL donderdag.

Na klachten deed het postbedrijf een onderzoek. Daaruit bleek dat de postbode in zijn schuur duizenden poststukken van de afgelopen drie jaar had liggen.

Volgende week begint PostNL met het nabezorgen van de stukken bij de ongeveer 750 adressen in Tilburg. Klanten krijgen dan persoonlijk excuses.

Over de motieven van de postbode wil PostNL geen uitspraken doen. Het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie.

Incident

''De selectie van postbezorgers gebeurt zorgvuldig, maar als iemand kwaad wil dan houd je die niet tegen'', liet een woordvoerder weten.

Van de 22.000 postbodes ontslaat PostNL per jaar enkele tientallen omdat ze hun werk niet naar behoren doen. Zo'n geval als in Tilburg is volgens het bedrijf een incident. ''Betreurenswaardig'', noemt een woordvoerder van PostNL het.

Dit jaar zijn tot nu toe zeker drie andere postbodes ook ontslagen omdat ze poststukken niet bezorgden. Alle drie kwamen uit Limburg. Een van hen had de post zelfs verbrand, anderen hadden de poststukken thuis bewaard in plaats van ze te bezorgen.