Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Tianamnen Plein

Man bouwt berghelling op appartementencomplex Beijing

Een Chinese man heeft in zes jaar tijd zijn droomvilla gebouwd van duizend vierkante meter, op het dak van een appartementencomplex in Beijing. 

De excentrieke professor Zhang Lin verhuisde tientallen tonnen stenen naar het dak van het complex om zijn huis eruit te laten zien als een berghelling. Foto's tonen hoe hoog de berg rotsblokken op het dak is.

De buren van Zhang hebben jarenlang geleden onder geluidsoverlast en hinder van bouwwerkzaamheden. Ze zijn inmiddels radeloos.

Het huis op het dak, dat nooit enige goedkeuring heeft gekregen, heeft ervoor gezorgd dat er barsten in muren en plafonds van de appartementen van overige bewoners zijn ontstaan. Anderen klagen over kapotte leidingen en waterafvoeren.

Aan Daily Mail vertelt een bewoner: "Het dak was oorspronkelijk een kleine zolder toen Lin het kocht. Maar die sloopte hij en bouwde een berg bovenop onze huizen."

Indien het penthouse van Lin onveilig dient te blijken, zal hij het bouwwerk af moeten breken: "Het is onder onze aandacht gekomen dat professor Lin geen permissie heeft gevraagd voor dit bouwwerk. Als hij niet aan kan tonen dat het huis betrouwbaar is, zal hij het moeten slopen," laat een stadsambtenaar van Beijng weten.


Lees meer over:

China

Aanbevolen artikelen