Een postbezorgster heeft de afgelopen twee weken in Swalmen bij Roermond een deel van de post die ze had moeten bezorgen, verbrand. De 26-jarige vrouw is op staande voet ontslagen, maakte PostNL zondag bekend. 

Als motief gaf de vrouw op dat ze geen zin had om de post te bezorgen, aldus een woordvoerder van PostNL. Het bedrijf heeft bij de politie aangifte tegen haar gedaan.

Om hoeveel poststukken het gaat, is niet duidelijk, omdat onbekend is hoeveel ze er heeft verbrand. Inwoners van de getroffen wijken hebben een brief van PostNL over het voorval gekregen.

De vrouw was net twee weken in dienst. Al de eerste week kwamen er klachten bij PostNL binnen, waarop een onderzoek werd ingesteld. De vrouw heeft alles toegegeven.

Betreuren

Afgezien van het feit dat het onmogelijk is post na te bezorgen, heeft PostNL ook geen volledig overzicht wie er precies getroffen zijn, aldus de woordvoerder. In de excuusbrief aan de bewoners betreurt PostNL de gang van zaken.

''Er werken in Nederland zo'n 22.000 postbezorgers. Helaas kunnen dit soort dingen incidenteel gebeuren'', zei de woordvoerder.